نازکنارنجي نباش
نازکنارنجي نباش
نازکنارنجي نباش
نويسنده:فرشته آلعلي
چگونه حساسيتهاي بيدليلمان را کم کنيم؟
معمولا اين طور آدمها در طول روز بارها در يک چرخه معيوب گرفتار ميشوند: اول احساساتشان جريحهدار ميشود. مثلا فکر ميکنند: «چرا دو هفته است خواهرم با من تماس نگرفته است؟» دوم تمامي دلايل را که آنها را ناراحت کرده تصور ميکنند: «حتما من چيزي گفتهام که او را ناراحت کرده، شايد سالگرد ازدواجش را فراموش کردهام و او ناراحت است.» در مرحله سوم خودشان با همين تصوراتي که هنوز اثبات نشده در مورد طرف مقابل جبهه گرفته و عصباني ميشوند: «او هم هميشه سالگرد ازدواج مرا فراموش ميکند. چرا من بايد ناراحت شوم؟» بعد از ساعتها تفکرات چرخشي درنهايت متوجه ميشويد هيچ اتفاقي نيفتاده و همه اين فکر و خيالها اشتباه بوده است. خواهرتان بيمار است و آنقدر درگير کارهاي درماني است که فرصت نکرده با شما تماس بگيرد!
واقعا بعضي از اين افراد کاملا مهربان و منطقي هستند اما به طور ناخودآگاه بارها و بارها در اين چرخه گرفتار ميشوند.
مقصر اصلي کيست؟
تقريبا 15 تا 20 درصد جمعيت دنيا، نازکدل و فوقالعاده حساس هستند البته اين آدمها نسبت به احساسات سايرين هم بسيار حساساند و با عواطف آنها هماهنگي دارند يعني براي غصههاي آنها، دلتنگ ميشوند و اگر آنها دچار مشکلي شوند از کمک دريغ نميکنند.
ولي آدمهاي بسيار حساس با مشکلي بزرگ روبهرو هستند: وقتي در مورد گفتههاي ديگران بيش از حد دقت و کاوش کنيم ديگر به اظهارات درست آنها هم واکنش بيش از حد نشان خواهيم داد. به اين ترتيب مشکلات را پيچيدهتر کرده و تجزيه و تحليل بيپايان ذهنمان را دربرميگيرد. همين نشخوارهاي فکري باعث افسردگي ميشود. اين خصوصيت به نحوه خودشناسي و تعريف شخصيت خود افراد بستگي دارد. به عنوان مثال اگر اعتماد به نفس فردي فقط به شغل او بستگي داشته باشد... وقتي همکارانش در مورد او مزاح کنند به شدت آسيب ميبيند در حالي که اگر مادرشوهرش از کثيف بودن شيشهها حرفي بزند اصلا برايش ناراحتکننده نيست. تحقيقات نشان ميدهد حساسيت به اظهارات منفي ديگران آنقدر در افراد حساس تاثيرگذار است که جراحت عاطفي وارده به آنها همان قسمت از مغز را تحريک ميکند که درد جسمي در آن قسمت مغز ثبت ميشود.
در اين بين نبايد از نقش جنسيت غافل شد. زنان بسيار بيشتر از مردان در مورد احساسات مردم فکر ميکنند. به همين دليل مردان خونسرد و بيتفاوتترند و زنان گرمتر، قابل قبولتر و بيشتر از مردان روي روابطشان سرمايهگذاري ميکنند.
در جستجوي آرامش
1 نزديکترين راه خروجي را پيدا کنيد:
2 دقت کنيد چه کسي دارد صحبت ميکند:
3 يک بار شنيدن کافي است، با دوستان مطرح نکنيد:
4 مديتيشن مجاز است اما نشخوار فکري ممنوع:
5 خودتان را تحسين کنيد:
6 عاقلانه صحبت کنيد:
منبع:www.salamat.com
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}